Chiang Mai
Door: Corrie
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corrie
22 Oktober 2017 | Thailand, Phuket
Niet zo gek, er is mij gezegd elke 4 uur twee tabletten.
Maar zoals Rik altijd zegt , Google is je beste vriend raadpleeg ik deze ook even.
Die zegt max 3 maal daags 1 tablet.
Gaan dus snel over op een lagere dosering.
In Nederland mag dit medicijn alleen op doktersrecept maar hier is het gewoon vrij te koop.
Zaterdag gaan we Gelukkignaar baan tawai en nemen ons voor om echt maar een ding te kopen.
Het is moeilijk maar we houden ons eraan.
Onderweg daar naartoe worden we aangehouden omdat we geen internationaal rijbewijs hebben
krijgen we een bekeuring van 500 thb. We wisten dat we er een boete voor zouden kunnen krijgen
maar omdat dat goedkoper is dan een internationaal rijbewijs hebben we niet de moeite gedaan om er een aan te schaffen.
Op de terugweg worden we nog een keer aangehouden . Geen probleem de bekeuring is drie dagen geldig
we hoeven hem allen maar even te laten zien en mogen door rijden. Big business hier, we zien nog enkele keren een politie post
en scooters worden met bosjes van de weg gehaald. Thaise zonder rijbewijs hoeven maar 100 thb te betalen.
Vanmorgen een vroege check out om 10 uur moeten we de kamer al uit. Snap dat wel dit Guesthouse staat op het
station om mensen die aankomen naar hun Guesthouse te verwijzen. En de trein komt al vroeg aan.
We ontbijten nemen nog een voet massage van een half uur, een uur zit er niet meer in en we nemen een red kar naar
de luchthaven. Als de bagage van Frank door de scanner gaat worden er drie mensen bij geroepen en iedereen lacht.
De gasbrander voor op onze buitenkeuken zit erin.
We vliegen naar Bangkok eten wat op het vliegveld en checken onze bagage opnieuw in om naar Phuket te vliegen
Deze keer moet Frank zijn tas open maken en word de brander door meerdere mensen bekeken.
In Phuket aangekomen kopen we voor 200 thb pp een busticket naar ons hotel. We worden netjes voor het hotel afgezet.
We krijgen een gratis upgrade naar een duurdere kamer. Het is al laat als we aankomen en we willen nog wel wat eten.
We stappen het eerste restaurant in wat we tegen komen. Indiaas eten, een totaal andere smaak dan Thais wel lekker.
22 Oktober 2017 - 19:42
Cathy:
Haha die douane maakt wat mee met die Hollanders die van alles meeslepen naar huis. -
25 Oktober 2017 - 19:57
Jessica:
heej, waar blijven de nieuwe verhalen? :-P